Slide 1 Slide 2 Slide 5 Slide 6 Slide 8 Slide 10 Slide 10 Slide 10
Как да ни намерите

0892 711 106
office@vila-diva.com
facebook.com/vila.diva.vacha

Вила Дива | Еко туризъм и Забавления край язовир Въча


Еко маршрути

Маршрут по вода комбиниран с преход, Разходка до фотенските водопади

Предлагаме разходка с лодка, която включва обиколка из язовира до, една от големите му забележителности, Плаващите къщи, (Вижте видео тук).

Разходката продължава до втичалото на река Фотинска, а от там маршрута продължава по поречието на реката пеша до Фотенските водопади (пвече информация тук), до които се стига с 3 часов преход (в едната посока) през девствени гори.

 

 

Кану и Лодка под наем

Разполагаме с канута и моторна лодка които могат да се вземат под наем, за разходки из язовира и неговите притоци.

Еко пътека връх Гарваник

Еко пътеката до връх Гарваник предлага една зареждаща духа разходка до върхът, който се намира точно над Вила Дива. От върха се открива невероятна гледка към язовир Въча и Родопите.

Името му произлиза от факта че е обитаван от едър вид планински гарван (Виж още). Повсеместно разпространен в Европа, Азия, Северна Америка и Северна Африка, но никъде не е многоброен. Живее предимно в планините на значителна височина. В България е рядък вид и е включен като защитен вид в Червената книга.

 

Често срещана гледка е и полета на Скалният орел, които гнездят в скалите на върха.

Върхът достига 1200 метра надморска височина и около 500 метра надморска височина над Вила Дива. Прехода е около 1 час в едната посока.

Еко пътека до античното село Форцово

Непосредствено зад връх Гарваник, се намира старо антично село Форцово. Местноста на която се намира вилата, е махала на античното село Форцово и има запазени антични пътища, забравени от столетия, които минават през девствени гори, пазещи незнайни тайни за времената когато са били обитавани.

Язовир Въча в района на Вила Дива е много чист, този район е обявен за вододайна зона. Вилата разполага с кей плаж с шезлонги, чадъри и плаваща платформа за плажуващи

 

Почивка на планина край язовир Въча

Любителите на горски спортове могат да се насладят на гората с колело или мотор, чудесни условия за мотокрос и маунтин байк.
 

Риболов край язовир Въча

За любителите на риболова има обособени зони специално за тях където са разчистени от клони на дървета за по добър замах на въдицата.
 

Плаж край язовир Въча

Чистотата на водата в района я прави привлекателна за плуване и плажуване.

Може да се възползвате и от разходките в язовира с лодки и водни колела
 

Природата е непокътната и нашата цел и идея е да остане такава като се наслаждаваме и пазим.